• Посилання скопійовано

Нацбанк про введення в обіг банкнот України нових зразків

НБУ прокоментував інформацію, яка масово поширювалася ЗМІ, щодо надрукованої купюри номіналом 1000 грн

Нацбанк про введення в обіг банкнот України нових зразків

Про це повідомила прес-служба НБУ.

Національний банк України постійно працює над питаннями оптимізації номінального ряду банкнот, уважно вивчає потреби суспільства та економіки щодо достатності тих чи інших грошових знаків. Це питання залежить від багатьох чинників, таких як розмір грошових доходів населення, рівень споживчих цін, ступінь використання в обігу наявної банкноти найвищого номіналу, рівень розвитку безготівкових розрахунків тощо.

Проте інформація про банкноти України нових зразків до офіційного повідомлення Національного банку України про них є державною таємницею.

Нагадаємо, що Нацбанк України завжди завчасно інформує про прийняте Правлінням НБУ рішення стосовно введення в обіг банкнот нових зразків та публічно презентує громадськості їх дизайн і систему захисту. Так з метою оптимізації готівкового обігу НБУ у 2014 році розпочав оновлення номінального ряду гривні:

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»