• Посилання скопійовано

Удосконалено Положення про порядок ідентифікації та визнання банківських груп

З метою підвищення ефективності здійснення нагляду на консолідованій основі Нацбанк постановою від 22.06.2017 р. № 57 затвердив зміни до Положення про порядок ідентифікації та визнання банківських груп

Удосконалено Положення про порядок ідентифікації та визнання банківських груп

Зокрема, Положення доповнено нормами, якими передбачено, що структура власності банківської групи має відповідати вимогам щодо прозорості, - зазначає "Ліга. Закон" 

Структура власності банківської групи є прозорою, якщо:

1) визначені всі учасники банківської групи;

2) у структурі власності немає трастових конструкцій, номінальних (довірчих) власників, які використовуються для приховування зв'язків (контролера);

3) визначено характер взаємовідносин між особами та види діяльності учасників групи.

Також визначено, що Нацбанк має право вимагати від банку, відповідальної особи, контролера банківської групи надання інформації та документів, що підтверджують (спростовують) існування банківської групи, склад учасників банківської групи, характер взаємовідносин між особами, види діяльності учасників банківської групи.

Банк, відповідальна особа, контролер банківської групи зобов'язані надати на вимогу Нацбанку відповідну інформацію та документи у строки, визначені в запиті.

Постанова набрала чинності 24 червня 2017 року у зв'язку з її опублікуванням на офіційному веб-сайті Нацбанку від 23.06.2017 р.

Джерело: ЛІГА:ЗАКОН

Рубрика: Фінанси і банки/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»