• Посилання скопійовано

Строки повідомлення про відкриття та закриття рахунків: що змінилося

Банки та інші фінустанови зобов'язані надіслати повідомлення про відкриття або закриття рахунка платника – юрособи до контролюючого органу, в якому обліковується платник

Строки повідомлення про відкриття та закриття рахунків: що змінилося

Законом України від 24.10.2013 року № 657-VII „Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо обліку та реєстрації платників податків та удосконалення деяких положень” від 24.10.2013 року № 657-VII внесено зміни, зокрема, до статті 69 Податкового кодексу України.

Відповідно до змін банки та інші фінансові установи зобов'язані надіслати повідомлення про відкриття або закриття рахунка платника – юридичної особи, у тому числі відкритого через його відокремлені підрозділи, чи самозайнятої фізичної особи до контролюючого органу, в якому обліковується платник. Таке повідомлення направляється не пізніше наступного робочого дня з дня відкриття/закриття рахунка (включаючи день відкриття/закриття).

При цьому контролюючий орган не пізніше наступного робочого дня з дня отримання повідомлення від фінансової установи про відкриття рахунка зобов'язаний направити повідомлення про взяття рахунка на облік або відмову у взятті контролюючим органом рахунка на облік із зазначенням підстав у порядку, визначеному Кодексом.

Джерело: ДФС у Тернопільській області

Рубрика: Фінанси і банки/Власні фінанси

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Власні фінанси»