• Посилання скопійовано

Уряд не планує націоналізувати вклади громадян

Міністерство фінансів повідомляє, що Уряд України не планує проводити так звану «тимчасову націоналізацію» вкладів її громадян

Уряд не планує націоналізувати вклади громадян

В українських ЗМІ було оприлюднено інформацію, згідно з якою Міністерство фінансів пропонує прийняти законопроект, який дозволить в разі запровадження воєнного стану або критичної ситуації з виконанням державного бюджету, проводити «тимчасову націоналізацію» вкладів її громадян в банках.

Міністерство Фінансів заявляє, що прийняття таких радикальних та болючих для громадян кроків в Україні не на часі і не планується. 

Дійсно, Міністерство Фінансів України в минулому році працювало на підготовкою проекту Закону «Про фінансову систему України в особливий період», про який йдеться в статті журналістів. Проте рішенням Кабінету Міністрів України цей проект було відхилено, і Уряд не має наміру повертатися до розгляду цього, відхиленого, законопроекту.

На сьогодні економічна ситуація в Україні складна, але керована. Уряд України впроваджує структурні реформи, які допоможуть стабілізації економіки. Зокрема, Уряд здійснює кроки щодо розширення податкової бази, боротьбі з ухиленням від податків, зокрема через офшори та трансфертне ціноутворення, та по виведенню економіки з тіні.

На базі цих реформ, а також діючої програми реформ, наразі Уряд України завершує переговори з Міжнародним Валютним Фондом щодо нової, середньострокової програми підтримки її економіки. Окрім того, в січні 2015 року уряд Сполучених Штатів Америки об’явив про надання гарантій, необхідних для успішного розміщення за низькими відсотковими ставками українських суверенних облігацій на 2 млрд доларів США. Додатковий кредит у розмірі 2,2 млрд. євро нашій країні надасть Європейській Союз. Фінансову підтримку на суму 200 млн. канадських доларів найближчим часом Україна отримає від Канади; на суму 500 млн. євро – від Німеччини та на 300 млн. доларів США - від Японії.

Таким чином, Уряд України не має потреби - і не має намірів - запроваджувати будь-які радикальні заходи по залученню коштів, в тому числі такі, про які йдеться у ЗМІ. 

Уряд України робить – і робитиме - все можливе для забезпечення безпеки своїх громадян, встановлення миру на території України, якнайскорішої стабілізації її економіки та банківської системи та повернення до економічного зростання. 

 

Джерело: Міністерство фінансів України

Рубрика: Фінанси і банки/Власні фінанси

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Власні фінанси»