• Посилання скопійовано

Якщо сума ЄСВ менша, ніж 1/3 суми коштів для виплати зарплати, банку надається довідка-розрахунок

Лист ПФУ від 26.03.2012 р. №6925/03-30 «Щодо надання банкам розрахункових документів на виплату зарплати»

ПФУ відповів на запит щодо надання підприємствами, установами і організаціями на виконання банками розрахункових документів на виплату зарплати.

Згідно з ч. 2 ст. 24 Закону «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» банки приймають від підприємств, установ, організацій платіжні доручення та інші розрахункові документи на видачу (перерахування) коштів для виплати зарплати, на які відповідно до цього Закону нараховується ЄСВ, та здійснюють видачу (перерахування) зазначених коштів лише за умови одночасного подання платником розрахункових документів про перерахування коштів для сплати відповідних сум ЄСВ.

Суми, які сплачені за цими документами, мають складати не менше 1/3 суми коштів для виплати зарплати, зазначеної у грошових чеках, платіжних дорученнях та інших розрахункових документах (Порядок прийняття банками на виконання розрахункових документів на виплату заробітної плати (постанова правління ПФУ від 27.09.2010 р. №21-3).

Якщо у розрахункових документах або документах на переказ готівки сума ЄСВ менша, банки приймають від платників ЄСВ грошові чеки, та/або платіжні доручення, та/або інші розрахункові документи на видачу (перерахування) коштів для виплати зарплати разом з оригіналом довідки-розрахунку, яка погоджена з управлінням ПФУ у районі, місті, районі у місті за місцем взяття на облік платника ЄСВ.

Довідка-розрахунок складається платником ЄСВ у трьох примірниках. Органи ПФУ невідкладно погоджують довідку-розрахунок, надану платником єдиного внеску. Один примірник надається банку, другий — до ПФУ, третій залишається у платника ЄСВ.

 

Рубрика: Праця та соціальний захист/Оплата праці

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Оплата праці»