• Посилання скопійовано

Мінсоцполітики: про запровадження підсумованого обліку робочого часу на підприємстві

Як зазначається у листі, підсумований облік робочого часу може запроваджуватися лише за узгодженням з профспілкою

Міністерство соціальної політики у листі надало консультацію щодо запровадження підсумованого обліку робочого часу на підприємстві.

Згідно зі статтею 61 КЗпП на деяких видах робіт, де за умовами виробництва (роботи) не може бути дотримано встановленої щоденної або щотижневої тривалості робочого часу, допускається за узгодженням з профспілковим комітетом організації запровадження підсумованого обліку робочого часу для того, щоб тривалість робочого часу за обліковий період не перевищувала нормальної кількості робочих годин.

Як підкреслює Мінсоцполітики, підсумований облік робочого часу за наявності підстав для його застосування може запроваджуватися лише за узгодженням з профспілковим комітетом (профспілковим представником).

Проте, у разі відсутності на підприємстві профспілкової організації (профспілкового представника), запровадження підсумованого обліку робочого часу й узгодження графіків змінності працівників можуть здійснюватися уповноваженим представником трудового колективу.

 

Рубрика: Праця та соціальний захист/Оплата праці

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Оплата праці»