• Посилання скопійовано

Розрахунок відпускних, якщо у розрахунковому періоді — лікарняний

Чи включається допомога по тимчасовій непрацездатності до фактичного заробітку при обчисленні середньої заробітної плати для оплати відпусток?

Розрахунок відпускних, якщо у розрахунковому періоді — лікарняний

Порядком обчислення середньої заробітної плати, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 08.02.95 р. № 100, визначено, що при обчисленні середньої заробітної плати для оплати відпусток до фактичного заробітку включається допомога по тимчасовій непрацездатності (незалежно від джерела оплати — роботодавець чи Фонд соціального страхування з тимчасової втрати працездатності). Усі виплати включаються до розрахунку середньої заробітної плати у тому розмірі, в якому їх нараховано, без виключення сум відрахування на податки, стягнення аліментів тощо (за винятком відрахувань із заробітної плати осіб, засуджених за вироком суду до виправних робіт без позбавлення волі).

Наприклад, працівнику надано щорічну відпустку (24 календарні дні) у червні 2012 р. Розрахунковим періодом є червень 2011 р. — травень 2012 р. У лютому 2011 р. працівник перебував на лікарняному. Заробітна плата за розрахунковий період — 47 500 грн., допомога по тимчасовій непрацездатності — 2750 грн. Обчислимо відпускні, визначивши кількість календарних днів у розрахунковому періоді (366 календарних днів — 10 святкових неробочих днів = 356 календарних днів), а також середньоденну заробітну плату: (47 500 грн. + 2750 грн.) : 356 календарних днів = 141,15 грн. Сума відпускних — 3387,60 грн. (24 календарні дні х 141,15 грн.).

Джерело: Вісник. Офіційно про податки

Рубрика: Праця та соціальний захист/Оплата праці

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Оплата праці»