• Посилання скопійовано

Зарплата готiвкою: окремі рядки ВКО не заповнюємо

Лист НБУ від 22.04.2013 р. №11-117/1363/4874

Зарплата готiвкою: окремі рядки ВКО не заповнюємо

Чимало роботодавців вже тривалий час використовують платіжні банківські картки для виплати зарплати.

Проте є підприємства, які досі практикують видачу зарплати за зарплатними відомостями.

Тож не дивно, що питання заповнення видаткових касових ордерів (далi - ВКО) у випадках, коли підрозділи отримують із каси підприємства готiвку на виплату зарплати, досі є актуальними.

НБУ на прикладі наводить порядок заповнення окремих рядків ВКО у таких випадках.

1. Рядок «Видати». За загальним правилом, у ньому зазначають прізвище, ім’я та по батькові особи, яка отримує кошти. Проте в нашому випадку, коли ВКО оформляється на загальну суму коштів, що видаються, наприклад, за відомістю на виплату грошей працівникам підприємства (додаток 1 до Положення про ведення касових операцій — Постанова НБУ від 15.12.2004 р. №637), у цьому реквізиті зазначається відповідний підрозділ підприємства, що отримує кошти.

2. Рядок «Одержав». У ньому прописом відображаються сума отриманих коштів та дата отримання. Водночас у нашому випадку, згідно з вимогами останнього абзацу пункту 3.10 глави 3 Положення №637, реквізит «Одержав» не заповнюється.

3. Рядок «Підпис одержувача» - проставляється підпис особи, яка отримала кошти. У наступному рядку зазначаються найменування, номер, дата та місце видачі документа, який засвідчує особу одержувача. Щодо нашого випадку, то оскільки одержувачі готівки проставляють свої підписи про отримання у видатковій відомості, цей реквізит також можна не заповнювати. 

Крім того, НБУ наголошує, що інші реквізити ВКО, такі як дата; найменування, номер, дата та місце видачі документа, який засвідчує особу одержувача, мають заповнюватися відповідно до вимог Положення №637.

 

Автор: Канарьова Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Оплата праці

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Оплата праці»