• Посилання скопійовано

Розраховуємо суму декретних правильно

Місяці розрахункового періоду, в яких застрахована особа не працювала з поважних причин, виключаються з розрахункового періоду

Розраховуємо суму декретних правильно

Фонд соціального страхування з тимчасової втрати працездатності роз’яснив, що матеріальне забезпечення та соціальні послуги за соцстрахуванням у зв’язку з ТВП призначаються та надаються за основним місцем роботи.

Розрахунковим періодом для застрахованих осіб (включаючи осіб, які працюють неповний робочий день) є останні 6 календарних місяців (з 1-го до 1-го числа), що передують місяцю, в якому настав страховий випадок, протягом якого особа працювала та сплачувала страхові внески або за неї сплачувались страхові внески.

Місяці розрахункового періоду, в яких застрахована особа не працювала з поважних причин, виключаються з розрахункового періоду.

Тобто якщо розрахунковим періодом є лютий – липень 2013 року, а працівниця протягом лютого – червня 2013 року перебувала у відпустці для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку з першого до першого числа місяця, то із розрахункового періоду виключаються місяці з лютого по червень 2013 року. Розрахунок середньої зарплати для визначення суми допомоги по вагітності та пологах у такому випадку повинен здійснюватися із розрахунку зарплати за липень 2013 року.

Сума допомоги по вагітності та пологах застрахованій особі розраховується шляхом множення суми денної виплати на кількість календарних днів, що підлягають оплаті згідно з листком непрацездатності у зв’язку з вагітністю і пологами (Лист ФСС з ТВП від 27.07.2013 р. №30-03/121).

 

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Оплата праці

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Оплата праці»