• Посилання скопійовано

Оплата послуг кімнати відпочинку на вокзалі не входить до витрат на відрядження

Нормативно-правовими актами не передбачено відшкодування таких витрат, як користування послугами кімнати відпочинку на вокзалі

Оплата послуг кімнати відпочинку на вокзалі не входить до витрат на відрядження

Мінсоцполітики нагадує, що працівники мають право на відшкодування витрат та одержання інших компенсацій у зв’язку зі службовими відрядженнями.

Суми та склад витрат на відрядження державних службовців, а також інших осіб, які направляються у відрядження підприємствами, установами та організаціями, які повністю або частково утримуються за рахунок бюджетних коштів, визначаються Кабінетом Міністрів України.

На виконання цієї норми Кабінет Міністрів прийняв відповідну постанову від 02.02.2011 р. №98, а Міністерство фінансів, у свою чергу, видало наказ від 17.03.2011 р. №362, яким викладено в новій редакції Інструкцію про службові відрядження в межах України та за кордон.

У наведених вище нормативно-правових актах не передбачено відшкодування таких витрат, як користування послугами кімнати відпочинку на вокзалі.

Дія даних нормативних актів поширюється тільки на органи державної влади, підприємства, установи та організації, які повністю або частково утримуються (фінансуються) за рахунок бюджетних коштів, а госпрозрахункові підприємства питання щодо відряджень повинні врегулювати в колективному договорі підприємства (Лист Мінсоцполітики від 03.03.2014 р. №238/13/84-14).

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Оплата праці

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Оплата праці»