• Посилання скопійовано

Мінсоцполітики розглянуло питання про підвищення мінімальної зарплати

Оскільки підвищення зарплати потребує додаткових видатків з Держбюджету України, зазначене питання буде розглядатись за результатами моніторингу виконання держбюджету

Мінсоцполітики розглянуло питання про підвищення мінімальної зарплати

Мінсоцполітики у листі від 02.04.2015 р. №4753/0/14-15/18 нагадало, що у Законі України "Про Державний бюджет України на 2015 рік" розмір мінімальної заробітної встановлено з урахуванням показників економічного розвитку, фінансових можливостей бюджету та підприємств. На кінець 2015 року розмір мінімальної заробітної плати зросте на 13 % і становитиме 1378 гривень.

З урахуванням зміни на законодавчому рівні розміру мінімальної заробітної плати та враховуючи підсумки виконання Державного бюджету України за I півріччя 2015 року Мінсоцполітики буде опрацьоване питання щодо підготовки відповідного проекту рішення Уряду про підвищення розміру посадового окладу (тарифної ставки) працівника першого тарифного розряду ЄТС, на базі якого розраховуються посадові оклади (тарифні ставки) працівників бюджетної сфери за іншими тарифними розрядами ЄТС.

Оскільки підвищення розміру мінімальної заробітної плати потребує додаткових видатків з Державного бюджету України, зазначене питання буде розглядатись за результатами моніторингу виконання державного бюджету.

Стабілізація економічної та політичної ситуації в країні, відбудова всієї української економіки дозволить затверджувати соціальні стандарти та гарантії у більш високих розмірах.

Що стосується індексації грошових доходів населення, Мінсоцполітики зазначило, що Законом№80-VIII визначене завдання КМУ розробити та затвердити особливий порядок проведення індексації грошових доходів населення у межах фінансових ресурсів бюджетів усіх рівнів, бюджету Пенсійного фонду України та бюджетів інших фондів загальнообов'язкового державного соціального страхування на 2015 рік.

Особливий порядок індексації передбачає обмеження індексації соціальних виплат, які фінансуються з Державного бюджету, Пенсійного фонду та фондів загальнообов'язкового державного соціального страхування. Зазначене обмеження пропонується застосовувати лише у 2015 році.

Для інших виплат, які не фінансуються за рахунок державних коштів, індексація проводиться відповідно до чинного законодавства.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Оплата праці

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Оплата праці»