• Посилання скопійовано

Особливості відшкодування витрат на відрядження з електронним квитком

ДФСУ нагадала особливості відшкодування витрат на відрядження, пов'язаних з придбанням електронного проїзного квитка

Особливості  відшкодування витрат на відрядження з електронним квитком

ДФСУ у листі від 23.05.2016 р. №5331/М/99-99-13-02-03-14 нагадує, що п. 12 розділу ІІ Інструкції №59 передбачено, що витрати на відрядження відшкодовуються лише за наявності документів в оригіналі, що засвідчують вартість цих витрат, а саме:

  • транспортних квитків або транспортних рахунків (багажних квитанцій), у тому числі:
  • електронних квитків за наявності посадкового талона та документа про сплату за всіма видами транспорту, в тому числі чартерних рейсів,
  • рахунків, отриманих з готелів (мотелів) або від інших осіб, що надають послуги з розміщення та проживання відрядженого працівника, в тому числі бронювання місць у місцях проживання, страхових полісів тощо.

У разі використання електронного проїзного/перевізного документа на поїзд, підставою для відшкодування витрат на його придбання є:

 - роздрукований на паперовому носії посадочний документ;

- у разі перевезення багажу – роздрукований на паперовому носії перевізний документ;

 - у разі окремого замовлення послуги (зокрема, послуги з користування комплектом постільних речей, резервування місць) – роздрукований на паперовому носії документ на послуги.

Пунктом 5.6 Порядку №331/137 передбачено, що посадочний документ, перевізний документ, документ на повернення та документ на послуги, роздруковані на паперовому носії, є розрахунковими документами (транспортними квитками).

Докладно про нюанси оплати праці за дні відрядження читайте в аналітичній статті від редакції (для передплатників)>>

Усі новини на тему >>

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Оплата праці

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Оплата праці»