• Посилання скопійовано

Лікарняний виданий після робочого дня: як розрахувати?

Якщо листок непрацездатності працівнику виданий після закінчення робочого дня, то тимчасова непрацездатність розпочинається з дня видачі листка - Фонд з ТВП

Лікарняний виданий після робочого дня: як розрахувати?

ФСС з ТВП у листі від 04.05.2016 р. №5.2-32-684 повідомив: якщо листок непрацездатності працівнику виданий після закінчення робочого дня, тимчасова непрацездатність розпочинається з дня видачі листка (установлення тимчасової непрацездатності), тобто перший день непрацездатності збігається з відпрацьованим працівником днем.

Отже, допомога по тимчасовій непрацездатності надається з другого дня тимчасової непрацездатності застрахованої особи у формі матеріального забезпечення, яке компенсує втрату зарплати, оскільки в перший день страхового випадку працівником відпрацьовано повний робочий день, згідно з графіком його роботи, за який йому повинна бути нарахована зарплата.

Додатково Фонд зазначив, що допомога по тимчасовій непрацездатності внаслідок захворювання або травми, не пов'язаної з нещасним випадком на виробництві та професійним захворюванням, виплачується починаючи з 6-го дня непрацездатності за весь період до відновлення працездатності або до встановлення медико-соціальною експертною комісією інвалідності. Оплата перших 5-ти днів тимчасової непрацездатності здійснюється за рахунок коштів роботодавця у порядку, встановленому КМУ.

Усі новини на тему >>

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Фонд соціального страхування України

Рубрика: Праця та соціальний захист/Оплата праці

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Оплата праці»