• Посилання скопійовано

Обчислення середньої заробітної плати мобілізованому держслужбовцю

Порядком №100 не передбачено виключень для працівників органів державної влади та органів місцевого самоврядування, призваних під час мобілізації

Обчислення середньої заробітної плати мобілізованому держслужбовцю

Мінсоцполітики у листі від 07.10.2016 р. № 1384/13/84-16 нагадує, що середня заробітна плата, яка зберігається за працівниками, призваними під час мобілізації, на особливий період, розраховується згідно з Порядком №100.

Так, у разі зміни структури зарплати з одночасним підвищенням посадових окладів працівників органів державної влади та органів місцевого самоврядування відповідно до актів законодавства період до зміни структури заробітної плати виключається з розрахункового періоду

Враховуючи, що постановою №292 було підвищено посадові оклади працівників апарату органів виконавчої влади, органів прокуратури, судів та інших органів з одночасною зміною структури заробітної плати цих працівників, розрахунковим періодом для проведення нарахувань виходячи з середньої заробітної плати має бути період починаючи з травня 2016 року.

У разі, коли зміна структури заробітної плати з одночасним підвищенням посадових окладів працівників органів державної влади та органів місцевого самоврядування відбулася у період, протягом якого за працівником зберігається середня заробітна плата, а також коли заробітна плата у розрахунковому періоді не зберігається, обчислення середньої заробітної плати провадиться з урахуванням виплат, передбачених працівникові згідно з умовами оплати праці, що встановлені після підвищення посадових окладів.

Порядком №100 не передбачено виключень для працівників органів державної влади та органів місцевого самоврядування, призваних під час мобілізації, на особливий період.

***

Про нарахування середнього заробітку мобілізованому див. аналітику:

Cередній заробіток мобілізованим у 2016 році - за рахунок роботодавців!

Аналітика від Дт-Кт: розраховуємо середню зарплату при підвищенні зарплати

Читайте також:

Організація персональнього обліку військовозобов'язаних та призовників ;

- Відповідальність роботодавця за невиплату середнього заробітку мобілізованим працівникам

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: Міністерство соціальної політики

Рубрика: Праця та соціальний захист/Оплата праці

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Оплата праці»