• Посилання скопійовано

Коригуючий коефіцієнт середнього заробітку: якщо оклад підвищено лише одному працiвниковi - коригування не проводиться!

Посадові оклади підвищено в перiодi, у якому за працiвником зберiгався середнiй заробiток (у тому числi мобiлiзованим). Чи коригується такий заробiток на коефiцiєнт пiдвищення за днi збереження середньої зарплати, якi припадають з дня пiдвищення окладiв? Консультує Мінсоцполітики

Коригуючий коефіцієнт середнього заробітку: якщо оклад підвищено лише одному працiвниковi - коригування не проводиться!

У Мінсоцполітики пояснили, що за п. 10 Порядку №100, у разi пiдвищення тарифних ставок i посадових окладiв вiдповiдно до актiв законодавства, а також за рiшеннями, передбаченими в колективних договорах, яку розрахунковому перiодi, так i в перiодi, впродовж якого за працiвником зберiгається середнiй заробiток, заробiтна плата, включаючи премiї та iншi виплати, що враховуються для обчислення середньої заробiтної плати, за промiжок часу до пiдвищення коригуються на коефiцiєнт їхнього пiдвищення.

Коефiцiєнт коригування визначається дiленням окладу, який установлено працiвниковi пiсля пiдвищення, на оклад, який був у працiвника до пiдвищення.

Якщо пiдвищення тарифних ставок й окладiв вiдбулося в перiодi, впродовж якого за працiвником зберiгався середнiй заробiток (у тому числi мобiлiзованому працiвниковi), за цим заробiтком провадяться нарахування тiльки в частинi, що стосується днiв збереження середньої заробiтної плати з дня пiдвищення тарифних ставок (окладiв).

На госпрозрахункових пiдприємствах й в органiзацiях коригування заробiтної плати та iнших виплат провадиться з урахуванням їхнiх фiнансових можливостей. Це означає, що Порядком надано право госпрозрахунковим пiдприємствам зменшувати коефiцiєнт коригування, враховуючи свої фiнансовi можливостi. Наказ про зменшення коефiцiєнта коригування для всiх працiвникiв пiдприємства погоджується з профспiлковим комiтетом або iншим уповноваженим на представництво трудовим колективом органом.

За абзацом третiм п. 10 Порядку в разi змiни тарифної ставки (посадового окладу) працiвниковi у зв'язку з присвоєнням вищого розряду, переведенням на iншу вищеоплачувану роботу (посаду) тощо такого коригування середньої заробiтної плати не провадять.

Якщо пiдвищення окладу вiдбулося лише одному працiвниковi, то коригування не проводиться.

Начальник вiддiлу, Неля СИНЬКО

"Праця i зарплата" №42 (1006), 16 листопада 2016 р.

Джерело: Dominanta

Рубрика: Праця та соціальний захист/Оплата праці

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Оплата праці»