• Посилання скопійовано

При обчисленні середнього доходу не передбачено сумування доходів із попередніх місць роботи

Фонд з ТВП розглянув питання щодо включення до розрахункового періоду для нарахування допомоги доходів, отриманих до початку підприємницької діяльності

При обчисленні середнього доходу не передбачено сумування доходів із попередніх місць роботи

Фонд з ТВП у листі від 24.11.2016 р. №5.2-32-2077 розглянув ситуацію: страховий випадок у застрахованої особи настав після звільнення з основного місця роботи та в період здійснення підприємницької діяльності та сплати нею як платником єдиного податку єдиного соцвнеску.

На думку фахівців Фонду, для обчислення середнього доходу в такому разі необхідно дохід від підприємницької діяльності за розрахунковий період розділити на кількість календарних днів провадження підприємницької діяльності. При цьому розмір заробітної плати за попереднім місцем роботи не враховується при обчисленні середнього доходу особи.

Чинним законодавством при обчисленні середнього доходу не передбачено сумування доходів із попередніх місць роботи у 12-місячному періоді перед настанням страхового випадку.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Фонд соціального страхування України

Рубрика: Праця та соціальний захист/Оплата праці

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Оплата праці»