• Посилання скопійовано

Які строки виплати відпускних, якщо заява написана у стислі терміни перед датою початку відпустки

Працівник звернувся з заявою на отримання частини відпустки у зв’язку зі сімейними обставинами. Як керівник може дотриматись строків виплати відпускних, якщо заява написана у стислі терміни перед датою початку відпустки?

Які строки виплати відпускних, якщо заява написана у стислі терміни перед датою початку відпустки

На це запитання відповіла начальник відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно – правових актів Управління Держпраці в Кіровоградській області Ганна Масловська.

Згiдно з частиною третьою статтi 115 КЗпП та частиною першою статтi 21 Закону "Про вiдпустки" заробiтна плата за час вiдпустки виплачується не пiзнiше нiж за три днi до її початку.

Вiдповiдно до параграфа 2 статті 7 Конвенцiї №132 "Про оплачуванi вiдпустки (переглянута в 1970 роцi)", ратифiкованої Законом України вiд 29.05.2001 №2481-III, суми, що належать до виплати за час вiдпустки (частину), виплачуються зацiкавленiй особi до вiдпустки, якщо iнше не передбачене в угодi, що стосується цiєї особи i роботодавця.

Отже, враховуючи положення зазначеної статтi Конвенцiї та те, що конкретний перiод надання щорiчної вiдпустки або її частини узгоджується мiж працiвником i роботодавцем, у разi необхiдностi отримання щорiчної вiдпустки (або її частини) у стислi термiни (у зв'язку iз сiмейними обставинами, станом здоров'я тощо), як виключення, в заявi працiвник може висловити своє бажання про отримання заробiтної плати за неї в термiни, визначенi мiж працiвником та роботодавцем.

Все про відпустки>>

Джерело: Держпраці в Кіровоградській області

Рубрика: Праця та соціальний захист/Оплата праці

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Оплата праці»