• Посилання скопійовано

Виплати за додаткове навантаження держслужбовцям: роз'яснює Мінсоцполітики

Мінсоцполітики розглянуло питання щодо виплат за додаткове навантаження у зв’язку з виконанням обов'язків тимчасово відсутнього державного службовця або за вакантною посадою

Виплати за додаткове навантаження держслужбовцям: роз'яснює Мінсоцполітики

Фахівці Мінсоцполітики у листі від 15.11.2016 р. № 1571/13/84-16 зазначили, що виплати за додаткове навантаження у зв’язку з виконанням обов'язків тимчасово відсутнього державного службовця та за додаткове навантаження у зв’язку з виконанням обов'язків за вакантною посадою державної служби передбачені статтею 50 Закону №889-VIII.

Ці виплати встановлюються державним службовцям керівником державної служби за поданням їх безпосередніх керівників.

За додаткове навантаження у зв’язку з виконанням обов'язків за вакантною посадою керівника структурного підрозділу, його заступника або за додаткове навантаження у зв’язку з виконанням обов'язків тимчасово відсутнього керівника структурного підрозділу (заступника керівника) виплати, на думку Мінсоцполітики, можуть здійснюватись державному службовцю за рішенням керівника державної служби за поданням керівника вищого рівня цього підрозділу.

Щодо можливості встановлення зазначених виплат керівнику структурного підрозділу та його заступнику, то кваліфікаційними характеристиками керівних посад передбачено здійснення керівництва діяльністю відповідного структурного підрозділу та забезпечення ефективного виконання покладених на цей підрозділ завдань. Крім того, керівники розподіляють обов'язки між працівниками, координують і контролюють їх роботу, несуть відповідальність за якісне виконання ними завдань та обов'язків, а також надають методичну допомогу працівникам для виконання цих завдань та обов'язків.

Таким чином, керівник підрозділу (заступник керівника) має володіти знаннями, вміннями і навичками, необхідними для виконання завдань, покладених на цей підрозділ.

При виконанні керівником структурного підрозділу (заступником керівника) обов'язків за вакантною посадою державного службовця цього структурного підрозділу або на час його тимчасової відсутності виплати не проводяться.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Міністерство соціальної політики

Рубрика: Праця та соціальний захист/Оплата праці

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Оплата праці»