• Посилання скопійовано

Розрахунок допомоги по вагітності та пологах: позиція ФСС з ТВП

Фонд з ТВП зберігає позицію щодо розрахунку суми допомоги по вагітності та пологах, наведену в попередніх роз’ясненнях. Про жодні доплати до мінімального розміру зарплати наразі не йдеться

Розрахунок допомоги по вагітності та пологах: позиція ФСС з ТВП

Виконавча дирекція Фонду з ТВП вважає (листі від 21.03.2017 р. №2.4-38-479), що суму допомоги по вагітності та пологах слід розраховувати таким чином:

1. Розраховувати середньоденну заробітну плату, виходячи з фактичних виплат.

2. Порівнювати фактичну середньоденну заробітну плату із середньоденною заробітною платою, обчисленою з розміру мінімальної заробітної плати, встановленого в місяці настання страхового випадку (мінімальна заробітна плата/30,44 - середньомісячна кількість календарних днів).

3. У разі перевищення середньоденної заробітної плати, розрахованої з мінімальної заробітної плати над фактичною середньоденною заробітною платою, подальший розрахунок страхової виплати (допомоги по вагітності та пологах) здійснювати із середньоденної, обчисленої з мінімальної заробітної плати.

Нагадаємо, що раніше Мінсоцполітики у листі від 23.06.2016 р. №215/18/99-16 погодився із таким порядком розрахунку декретних, але зазначив, що цього замало! В разі, якщо сума допомоги по вагітності та пологах у розрахунку на місяць є меншою за розмір мінімальної заробітної плати, у таких випадках необхідно здійснювати доплату допомоги до рівня мінімальної заробітної плати, встановленої на час настання страхового випадку.

Але ФСС з ТВП, як бачимо, й досі на таку доплату не погодився (хоча деякі територіальні його органи – так. Читайте, наприклад, тут). 

***

Читайте також:

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Фонд соціального страхування України

Рубрика: Праця та соціальний захист/Оплата праці

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Оплата праці»