• Посилання скопійовано

Мінсоцполітики про визначення коефіцієнтів коригування при розрахунку відпускних

Працівника переведено на нижчеоплачувану посаду з 01.12.2016 р. З 26 грудня по 20 січня він перебував у щорічній відпустці. Як визначити коефіцієнт коригування при розрахунку відпускних?

Мінсоцполітики про визначення коефіцієнтів коригування при розрахунку відпускних

На це питання фахівці Мінсоцполітики відповіли  у листі від 20.04.2017 р. № 1227/0/101-17/282.

Зазначено, що оскільки в розрахунковому періоді (грудень 2015 року - листопад 2016 року) відбулось підвищення окладів згідно з постановою КМУ (у травні 2016 року), то при обчисленні середньої заробітної плати зарплату до травня необхідно прокоригувати на коефіцієнт підвищення окладу працівника. Заробітна плата за травень - листопад 2016 року враховується в нарахованому працівникові розмірі.

Згідно з абзацом 2 п. 10 Порядку №100 у випадках, коли підвищення тарифних ставок і окладів відбулось у періоді, протягом якого за працівником зберігався середній заробіток, за цим заробітком здійснюються нарахування тільки в частині, що стосується днів збереження середньої заробітної плати з дня підвищення тарифних ставок (окладів).

Оскільки в періоді, коли працівник перебував у щорічній відпустці, відбулось підвищення посадових окладів, необхідно прокоригувати середній заробіток, який за працівником зберігався з 01.01.2017 р. по 20.01.2017 р., і донарахувати належні йому кошти.

***

Новини на тему:

5 головних правил застосування мінімальної зарплати у 2017 році

Коригуємо дохід для нарахування середньої зарплати у 2017 році

Нюанси розрахунку зарплати у 2017 році - на прикладах

Усі новини на тему>>

Щорічна відпустка з першого числа місяця: правила оплати та нарахування відпускних

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Міністерство соціальної політики

Рубрика: Праця та соціальний захист/Оплата праці

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Оплата праці»