• Посилання скопійовано

Помилилися з базовим місяцем індексації – штраф

В ході проведеного Держпраці в Івано-Франківській області інспекційного відвідування одного з підприємств області встановлено порушення законодавства про працю в частині несвоєчасної та не у повному обсязі виплати зарплати, недодержання мінімальних гарантій в оплаті праці працівників

Помилилися з базовим місяцем індексації – штраф

Так, суб’єктом господарювання своєчасно не нараховані та невиплачені кошти працівнику за роботу в надурочний час, а також для розрахунку індексації заробітної плати неправильно визначено базовий місяць, що в свою чергу призвело до ненарахування індексації двом працівникам.

В зв’язку з цим, Держпраці в Івано-Франківській області винесено постанову про накладення штрафу в розмірі 74 460 грн.

Не погодившись із зазначеним рішенням Держпраці в Івано-Франківській області, підприємство оскаржило постанову про накладення штрафу в судовому порядку.

За результатами розгляду даної адміністративної справи Івано-Франківським окружним адміністративним судом відмовлено в задоволенні позову позивача, а постанову про накладення штрафу залишено в силі.

Відповідно до ст. 293, 295-297 КАСУ, підприємством подано апеляційну скаргу на рішення Івано-Франківського окружного адміністративного суду.

Постановою суду апеляційної інстанції від 14.08.2018 року апеляційну скаргу підприємства залишено без задоволення, а рішення Івано-Франківського окружного адміністративного суду – без змін.

Таким чином, судами першої та апеляційної інстанцій надано належну правову оцінку правомірності дій та висновків Управління Держпраці в Івано-Франківській області щодо накладення штрафу за порушення законодавства про працю.

***

Читайте також: Донараховуємо індексацію до початку перевірки Держпраці: про що треба пам’ятати?

Джерело: Держпраці в Івано-Франківській області

Рубрика: Праця та соціальний захист/Оплата праці

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Оплата праці»