• Посилання скопійовано

Мінімальна зарплата у 2020 році: хто більше?

Нещодавно Прем’єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що у 2020 році слід чекати на зростання мінімальної зарплати до 5,5 тис. грн. А ось Віце-прем’єр-міністр Павло Розенко вважає, що на наступний рік розмір мінімальної зарплати має бути не менше, ніж 6,5 тис. грн на старті, а протягом року цю цифру слід довести до 7 тис. грн

Мінімальна зарплата у 2020 році: хто більше?

Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко наголошує, що сьогодні в Україні є всі передумови для того, щоб у наступному році підвищити розмір мінімальної заробітної плати до 7 тисяч гривень. Про це він сказав в ефірі телеканалу «112 Україна».

«Ми передаємо новому Уряду економіку у стадії стрімкого зростання. За останніми даними Держкомстату, зростання ВВП на сьогодні становить 4,6%. Це найкращий показник за останні 7 років», – сказав він.

«Це означає, що сьогодні є всі можливості, щоб планувати зростання мінімальної заробітної плати значно більшими темпами, ніж раніше. Я вважаю, що наступний Уряд має зафіксувати в проекті Державного бюджету України на наступний рік розмір мінімальної заробітної плати не менше ніж 6,5 тисячі гривень на старті, а протягом року довести її до 7 тисяч гривень», – підкреслив  Віце-прем’єр-міністр.

 

Від редакції: 

Це не перша подібна заява Віце-прем’єр-міністра, подібне він говорив і на початку серпня (тоді ж він озвучував і мінімальний розмір пенсії 1800-1900 грн з 1 січня 2020 року). Звісно, що така різниця в цифрах, які оголошуються, виглядає трохи дивно. Але треба розуміти, що це все лише плани і точки зору, а остаточно про реальний розмір мінімальної зарплати ми дізнаємося, коли буде прийнято закон про Держбюджет-2020.

Джерело: Урядовий портал

Рубрика: Праця та соціальний захист/Оплата праці

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Оплата праці»