• Посилання скопійовано

Зарплата бюджетникам – тільки у безготівковій формі: постанова КМУ

Кабмін встановив, що виплата зарплати працівникам бюджетних установ здійснюватиметься через уповноважені банки, які визначаються за результатами конкурсного відбору. Тобто прибрали вимогу щодо письмової згоди працівників на таку форму виплату зарплати

Зарплата бюджетникам – тільки у безготівковій формі: постанова КМУ

4 листопада Міністр КМУ Дмитро Дубілет на своїй сторінці у Facebook повідомив про прийняття постанови КМУ, якою всі виплати співробітникам органів влади переводяться у безготівкову форму. Про це ми писали тут.

Тепер же з'явився й сам текст цієї постанови. Так, постановою КМУ від 03.11.2019 р. № 918 внесено зміни до:

1) Постанови КМУ від 22.04.2005 р. № 318 "Про удосконалення механізму виплати заробітної плати працівникам бюджетних установ та державної соціальної допомоги"

Встановлено, що виплата зарплати працівникам бюджетних установ здійснюватиметься через уповноважені банки, які визначаються за результатами конкурсного відбору. Тобто прибрали вимогу щодо письмової згоди працівників на таку форму виплату зарплати.

2) Постанови КМУ від 22.09.2001 р. № 1231 "Про затвердження Порядку проведення конкурсного відбору банків, через які здійснюється виплата пенсій та грошової допомоги за згодою пенсіонерів та одержувачів допомоги"

Змінами передбачено, що банк, який претендує на виплату зарплат працівників бюджетної сфери, повинен додатково мати дистанційне обслуговування рахунка (зокрема, «клієнт - Інтернет – банк»).

3) Постанови КМУ від 02.02.2011 р. №98 "Про суми та склад витрат на відрядження державних службовців, а також інших осіб, що направляються у відрядження підприємствами, установами та організаціями, які повністю або частково утримуються (фінансуються) за рахунок бюджетних коштів" 

Уточнено, що підприємства, установи та організації, що направляють працівників у відрядження, забезпечують їх коштами як аванс для здійснення поточних витрат (у межах України — у національній валюті, за кордон — у валюті держави, до якої відряджається працівник, або у доларах США/євро, або у гривневому еквіваленті за офіційним курсом Національного банку, встановленим на день видачі авансу). Аванс перераховується на відповідний рахунок працівника для використання із застосуванням платіжних карток.

Постанова №918 набрала чинності 9 листопада 2019 року.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Оплата праці

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Оплата праці»