• Посилання скопійовано

Звільнення від податків частини зарплати: новий «антикризовий» законопроект

Законопроектом №3331 пропонується внести зміни до ПКУ щодо звільнення від оподаткування частини заробітної плати найманих працівників в сумі фактичного прожиткового мінімуму на період надзвичайної ситуації чи/та карантину

Звільнення від податків частини зарплати: новий «антикризовий» законопроект

13 квітня 2020 року у Верховній Раді зареєстровано проект Закону №3331 "Про внесення змін до розділу ХХ Перехідні положення Податкового кодексу України щодо звільнення від оподаткування частини заробітної плати найманих працівників в сумі фактичного прожиткового мінімуму на період надзвичайної ситуації чи/та карантину". 

Як зазначено у пояснювальній записці, завданням законопроекту є підтримка найманих працівників, які зобов’язані продовжувати виконання своїх службових обов’язків в умовах небезпечних для їх здоров’я  під час надзвичайної ситуації чи/та карантину. 

Так, пропонується тимчасово, на період дії надзвичайної ситуації та/чи карантину,  встановленого КМУ, звільнити від оподаткування  доходи фізосіб  у вигляді заробітної плати, нараховані платнику податку відповідно до умов трудового договору (контракту), у сумі фактичного прожиткового мінімуму для працездатних осіб, визначеному центральним органом виконавчої влади у сфері соціальної політики, в цінах грудня попереднього року.

У разі прийняття цей Закон набере чинності з дня наступного за днем його опублікування.

***

Нагадаємо, що у Раді зареєстровано ще один законопроект щодо тимчасової зміни правил оподаткування зарплат на час карантину. Законопроект №3302 передбачає неоподаткування перших 4000 грн доходу у разі отримання найманою особою зарплати у розмірі до 7000 грн на місяць (принцип «4-7»). Більше про це тут.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Оплата праці

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Оплата праці»