• Посилання скопійовано

Уряд ухвалив законопроект щодо компенсації за затримку пенсій і зарплат

Кабінет Міністрів пропонує платити українським громадянам компенсації за затримку виплат пенсій і заробітних плат

Уряд ухвалив законопроект щодо компенсації за затримку пенсій і зарплат

Кабінет Міністрів пропонує платити українським громадян компенсації за затримку виплат пенсій і заробітних плат. Відповідний проект закону уряд розглянув на своєму засіданні у середу, 8 липня.

Про це повідомив депутат Верховної ради Олексій Гончаренко у своєму Telegram-каналі. Розполвідає РБК-Україна.

"Кабмін розглянув проект закону про перелік видів грошових доходів, за порушення строків виплати яких громадянам нараховується компенсація. До таких виплат пропонують включити пенсію, щомісячне грошове довічне утримання, соціальні виплати, стипендії, заробітну плату, суму індексації грошових доходів громадян", - зазначив парламентар.

У законі прописані і джерела таких виплат. При цьому у пояснювальній записці вказано, що прийняття закону не призведе до додаткових витрат з держбюджету.

Нагадаємо, Кабмін сьогодні виділив 29,7 млрд гривень з державного бюджету на покриття дефіциту бюджету Пенсійного фонду України; кошти також підуть на цільові виплати пенсіонерам під час карантину.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Праця та соціальний захист/Оплата праці

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Оплата праці»