• Посилання скопійовано

Зростання мінзарплати до 5000 грн не вплине на показник інфляції: роз'яснює радник Президента

За словами радника Президента, через збільшення мінзарплати до 5000 грн буде спостерігатися незначне зростання інфляції, але йдеться про десятих пункти відсотка, тобто менше ніж 1%

Зростання мінзарплати до 5000 грн не вплине на показник інфляції: роз'яснює радник Президента

Збільшення мінімальної заробітної плати з вересня до 5000 гривень не призведе до стрімкого зростання інфляції. Україна продовжує співпрацю з Міжнародним валютним фондом.

Про це в коментарі РБК-Україна заявив радник президента Володимира Зеленського Олег Устенко.

За його словами, буде спостерігатися незначне зростання інфляції, але мова йде про десятих пункти відсотка, тобто менше ніж 1%.

"До того ж, ми знаходимося на історично мінімальному рівні інфляції - приблизно 2%. Він не розкручується при такому зростанні мінімальної зарплати. Незважаючи на ті, що рівень інфляції, який запланував Національний банк у цьому році, становить приблизно 5%, навіть в гіршому випадку ми не зможемо піднятися до цього рівня", - сказав Устенко.

За його словами, збільшення мінімалки також не призведе до девальвації гривні.

"Золотовалютні резерви України знаходяться на рівні, який перевищує 28 млрд доларів. Це досить для того, щоб ми покривали 5 місяців нашого імпорту. Такий обсяг золотовалютних резервів у нас був в 2012 році, після того таких розмірів навіть близько не було", - сказав радник Зеленського.

Він підкреслив, що Україна продовжує співпрацю з Міжнародним валютним фондом і очікує до кінця року отримання іншого траншу, що дозволить додатково поповнити золотовалютні резерви. Устенко нагадав і про підписану угоду з Європейським Союзом на 1,2 млрд євро, а також про розміщення українських боргових зобов'язань на зовнішньому ринку, які призведуть до додаткового надходження валюти.

"Навіть якщо ми будемо спостерігати якісь негативні тренди на рахунок девальвації, це не буде перевищувати десятих пунктів відсотка", - підкреслив Устенко.

Нагадаємо, у Раді вважають, що підвищення мінімальної зарплати до 6,5 тисяч потрібно ще обговорювати.

***

Читатйте такожЗ 1 вересня – мінімальна зарплата 5000 грн: прийнято закон!

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Праця та соціальний захист/Оплата праці

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Оплата праці»