• Посилання скопійовано

З'явився текст законопроєкту щодо удосконалення оплати праці іноземців

Кабмін пропонує урівняти умови оплати праці українців, іноземців та осіб без громадянства

З'явився текст законопроєкту щодо удосконалення оплати праці іноземців

Кабінет міністрів України вніс до Верховної ради законопроект №5795. Цей документ пропонує урівняти умови оплати праці українців, іноземців та осіб без громадянства в Україні.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на офіційний портал ВР.

Законопроект передбачає внесення змін до законів «Про зайнятість населення» та «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства». Зміни повинні удосконалити підстави видачі або продовження дії дозволів на роботу іноземців та осіб без громадянства та встановити рівні умови оплати праці.

Документ також пропонує удосконалити перелік документів, які роботодавці повинні подавати для отримання або продовження дії дозволу на застосування праці іноземців. Також хочуть удосконалити розмір плати за продовження таких дозволів.

Водночас запропонований урядом законопроект пропонує посилити контроль за дотриманням законодавства у цій сфері, створити механізми захисту національного ринку праці та його регулювання в частині залучення іноземної робочої сили.

Цим документом Кабмін хоче не тільки створити рівні умови оплати праці, але й сприяти легальному працевлаштуванню іноземців та осіб без громадянства.

***

Читайте також: Уряд пропонує удосконалити законодавство про працевлаштування іноземців

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Праця та соціальний захист/Оплата праці

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Оплата праці»