• Посилання скопійовано

Чому Мінфін запланував підвищення мінзарплати на 2022 рік тільки на 200 грн?

Міністр фінансів пояснив підвищення мінімальної зарплати у 2022 році лише на 200 гривень

Чому Мінфін запланував підвищення мінзарплати на 2022 рік тільки на 200 грн?

Кабінет міністрів заклав до проекту державного бюджету України на 2022 рік підвищення мінімальної зарплати з 1 жовтня на 200 гривень до 6700 гривень. Міністр фінансів Сергій Марченко вважає, що запропонований темп є достатнім.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на інтерв'ю Марченка для Українського радіо.

«Ми можемо собі дозволити саме такий ріст», – сказав Марченко.

За його словами, ці цифри ретельно прораховані і під них є база розрахунків. «Тут важливо не нашкодити. Підвищувати мінімальну заробітну плату треба акуратно, з урахуванням макроекономічних факторів, зважати на рівень споживання і на те, що бізнес повинен мати можливість платити такі заробітні плати, і дивитися на рівень інфляції», – додав він.

Міністр зауважив, що швидкий ріст заробітних плат, зокрема й мінімальних, – це інфляційний чинник.

«Повинен бути баланс. Як підвищення вплине на динаміку економічних суб’єктів – це питання, скоріше негативне ніж позитивне. Я пам’ятаю, що минулого року було багато критики з боку бізнесу, що їх змушують платити високу заробітну плату. Минулого року був прихильником цього рішення, бо це було обґрунтовано, але цього року, після перерахунків, вважаємо, що запропонований темп є достатнім», – сказав Марченко.

Він зазначив, що цього року відбувся суттєвий приріст, але це не означає, що він має бути таким кожного року. «Це означатиме, що ми не дбаємо про економіку взагалі, а думаємо лише про один показник - мінімальну заробітну», – додав міністр.

Нагадаємо, Кабінет міністрів заклав до проекту державного бюджету на 2022 рік незначне зростання мінімальної зарплати. Мінімалка зросте на 200 гривень з 1 жовтня.

***

Читайте також: Проєкт Держбюджету-2022: основні соціальні показники і мінімуми

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Праця та соціальний захист/Оплата праці

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Оплата праці»