• Посилання скопійовано

Зарплати бюджетників зростуть до 15 тис. грн: коли це буде?

Міністерство економіки розробило План заходів з модернізації систем оплати праці в державному секторі до 2024 року

Зарплати бюджетників зростуть до 15 тис. грн: коли це буде?

Міністерство економіки розробило проект розпорядження Кабінету Міністрів України «Про затвердження Плану заходів з модернізації систем оплати праці в державному секторі до 2024 року». Документ створений з метою реформування системи оплати праці в державному секторі, запровадження єдиних підходів до її формування та забезпечення конкурентної зарплати в державному секторі. Наразі проект розпорядження направлено на погодження причетним центральним органам виконавчої влади.

«Розв'язання зазначених проблем на державному рівні дозволить підвищити престижність та мотивацію до праці в бюджетному секторі економіки. Цього буде досягнуто шляхом збільшення заробітних плат, зокрема, лікарів, вчителів щонайменше від 13,5 – 15 тис. грн – для працівників найнижчої кваліфікаційної категорії, а для працівників більш високої кваліфікації – до 20 тис. грн і вище. Таке збільшення дозволить підвищити соціальний захист та зупинити відтік кваліфікованих кадрів цих професій з України», – прокоментувала заступниця Міністра економіки України Світлана Глущенко.

Виконання завдань, визначених Планом заходів, дозволить розв’язати низку проблем чинної системи оплати праці працівників бюджетної сфери та грошового забезпечення силових структур, правоохоронних органів у наступних напрямках. Зокрема, передбачено:

  • підвищення загального рівня заробітної плати працівників окремих галузей бюджетної сфери з метою наближення його до рівня у приватному секторі й економіці в цілому;
  • посилення ролі сталої частки (посадового окладу) в структурі заробітних плат, зокрема шляхом поетапного підвищення розміру ставки працівника 1-го тарифного розряду ЄТС до величини 70 відсотків розміру мінімальної заробітної плати;
  • підвищення престижу та мотивації працівників до роботи в бюджетних галузях економіки шляхом забезпечення справедливої і обґрунтованої диференціації розмірів посадових окладів та міжпосадових співвідношень  залежно від складності, відповідальності та умов виконуваної роботи, професійно-ділових якостей працівника, результатів його праці, вимог освітньо-кваліфікаційного рівня посади;
  • впровадження єдиних підходів та зміна системи регулювання оплати праці працівників, задачі, функції й повноваження яких є аналогічними із працівниками інших державних органів однакового рівня юрисдикції, відповідальності, які виконують однакову за складністю та функціональними ознаками роботу;
  • запровадження єдиного механізму визначення окладів за військовими званнями військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу та окладів поліцейських за спеціальними званнями та забезпечення конкурентного рівня грошового забезпечення всіх силових структур та правоохоронних органів на єдиних засадах внаслідок вдосконалення його структури.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: Міністерство економіки України

Рубрика: Праця та соціальний захист/Оплата праці

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Оплата праці»