• Посилання скопійовано

Індексація зарплати після декрету: роз’яснення Мінсоцполітики

Мінсоцполітики надало роз’яснення щодо індексації виплат працівникам, які вийшли на роботу після відпустки для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного (шестирічного) віку

Індексація зарплати після декрету: роз’яснення Мінсоцполітики

Коментар до листа Мінсоцполітики від 29.12.2021 р. № 21889/0/2-21/51

Мінсоцполітики нагадує, що встановлено єдині правила нарахування індексації залежно від підвищення тарифних ставок (посадових окладів), як для працівників, які вже працюють, так і для працівників, які перебували у відпустці для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного (шестирічного) віку.

Тобто для індексації зарплати немає значення, що під час підвищення окладу (ставки) працівник перебував у декреті. Важливим є сам факт і місяць такого підвищення. І саме це вплине на індексацію зарплати, яка буде нарахована працівнику після виходу з декрету!

Звертаємо увагу: якщо при підвищенні інших складових заробітної плати (наприклад, збільшення розміру премії, встановлення доплати, надбавки, виконання обов’язків тимчасово відсутнього працівника і т. д.), якщо не збільшений оклад (ставка), то базовий місяць не змінюватиметься.

 

Нагадаємо загальні правила

Пунктом 5 Порядку №1078 передбачено, що у разі підвищення тарифних ставок (посадових окладів) значення індексу споживчих цін приймається за 1% або 100% у місяці, в якому відбувається таке підвищення. Для проведення подальшої індексації індекс споживчих цін обчислюється з місяця, наступного за місяцем підвищення тарифних ставок (посадових окладів).

Згідно з п. 10-2 Порядку №1078 для працівників, зокрема тих, які використали відпустку для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку, індекс споживчих цін для проведення індексації обчислюється з місяця, наступного за місяцем підвищення тарифної ставки (посадового окладу), за посадою, яку займає цей працівник.

 

Як рахуємо індекс споживчих цін (ІСЦ)?

Для працівників, що вийшли з відпустки для догляду за дитиною до трьох (шести) років, обчислення ІСЦ для проведення індексації здійснюється з місяця, наступного за місяцем підвищення тарифної ставки (окладу), за посадою, яку займає працівник. Це означає, що базовим буде місяць останнього підвищення окладу за займаною посадою.

Точкою відліку для обчислення ІСЦ з метою проведення індексації є місяць підвищення посадового окладу (тарифної ставки). Цього місяця значення ІСЦ приймають за 1 або 100 відсотків, а приріст ІСЦ розраховують з місяця, наступного за базовим. При цьому нарахування індексації проводиться в місяці, наступному за місяцем, у якому був офіційно опублікований індекс інфляції (пп. 3 і 4 ст. 4 Закону про індексаціюп. 1-1 Порядку № 1078).

 

Як індексуємо зарплату?

Проведення індексації заробітної плати в базовому місяці і надалі відбувається у тих місяцях, в яких працівнику була нарахована зарплата.

Якщо у місяці підвищення працівнику, незважаючи на те, що він перебуває у декретній відпустці, була нарахована зарплата (премія, багаторазова матеріальна допомога тощо):

  • сума індексації у базовому місяці не нараховується, якщо розмір підвищення заробітної плати перевищує суму індексації, що склалась у цьому місяці;
  • якщо розмір підвищення заробітної плати не перевищує суму індексації, що склалась у місяці підвищення її розміру, сума індексації в цьому місяці розраховується як різниця між сумою індексації та розміром підвищення заробітної плати. Тобто сума індексації зменшується на суму підвищення заробітної плати.

Індексації підлягає заробітна плата у межах прожиткового мінімуму для працездатних осіб. Частина заробітної плати, яка перевищує розмір прожиткового мінімуму, не індексується. Прожитковий мінімум впродовж року може змінюватись, відповідно з чим підлягає зміні і частина заробітної плати, яка індексується.

Нагадаємо, що індексації підлягає оплата праці найманих працівників підприємств у грошовому виразі, яка включає оплату праці за виконану роботу згідно з тарифними ставками (окладами) і відрядними розцінками, доплати, надбавки, премії, гарантійні та компенсаційні виплати, передбачені законодавством, а також інші компенсаційні виплати, що мають постійний характер.

До індексації, зокрема, не належать виплати, які обчислюються зі середньої заробітної плати (відпускні, компенсація за невикористану відпустку, матеріальна допомога, вихідна допомога при звільненні, оплата тимчасової непрацездатності, допомога у зв’язку з вагітністю та пологами тощо) та виплати, що мають разовий характер.

 

Правила індексації на прикладах

Приклад І. Сума індексації в місяці підвищення тарифних ставок (посадових окладів) не нараховується, якщо розмір підвищення заробітної плати перевищує суму індексації, що виникла у місяці підвищення доходу.

Працівниця підприємства, яка працює на посаді економіста, 4 січня 2022 р. вийшла з відпустки для догляду за дитиною до трьох років. У цьому ж місяці було підвищено оклад до 6500,00 грн. Останнє підвищення окладу за цією посадою було у січні 2021 р., який становив 6000,00 грн.

Сума індексації за січень 2022 р. (за базовим місяцем січень 2021 р.) становить 173,67 грн.

Але відбулося підвищення окладу, і новим базовим місяцем став січень 2022 р.

Оскільки сума підвищення зарплати становить 500,00 грн (6500,00 грн – 6000,00 грн) і перевищила суму індексації (173,67 грн), індексація у січні 2022 р. працівниці не нараховується.

 

Приклад 2. Якщо розмір підвищення заробітної плати не перевищує суму індексації, що виникла у місяці підвищення її розміру, сума індексації в цьому місяці розраховується як різниця між сумою індексації та розміром підвищення заробітної плати. Тобто сума індексації зменшується на суму підвищення заробітної плати.

Працівниця підприємства, яка працює на посаді економіста, 2 серпня 2021 р. вийшла з відпустки для догляду за дитиною до трьох років, у цьому ж місяці було підвищено оклад до 6050,00 грн. Останнє підвищення окладу за цією посадою було у січні 2021 р., який становив 6000,00 грн.

Сума індексації за серпень 2021 р. становить 80,89 грн.

Оскільки сума індексації (80,89 грн) нарахована у серпні 2021 р. більша ніж сума підвищення зарплати 50,00 грн (6050,00 грн – 6000,00 грн), то у серпні 2021 р.  індексація працівниці нараховується в сумі 30,89 грн (80,89 грн – 50,00 грн).

 

Приклад 3. У разі зростання заробітної плати за рахунок інших її складових без підвищення тарифних ставок (посадових окладів) сума індексації не зменшується на розмір підвищення грошового доходу.

Працівниця підприємства, яка працює на посаді економіста, 2 серпня 2021 р. вийшла з відпустки для догляду за дитиною до трьох років, цього ж місяця було підвищено розмір премії за серпень 2021 р. – 700,00 грн. Останнє підвищення окладу за цією посадою було у січні 2021 р., який становив 6000,00 грн, також було нараховано премію за січень 2021 р. 500,00 грн.

Сума індексації за серпень 2021 р. становить 80,89 грн.

Незважаючи на те, що сума зарплати за серпень 2021 р. збільшилася за рахунок премії на 200,00 грн (6000,00 грн + 700,00 грн) – (6000,00 грн + 500,00 грн), сума індексації 80,89 грн нараховується працівниці в повному розмірі без зменшення її на суму підвищення доходу, оскільки в даному місяці не відбулося підвищення посадових окладів (базовий місяць при цьому не змінився).

 

Приклад 4. У разі підвищення тарифної ставки (посадового окладу) у місяці підвищення враховуються всі складові заробітної плати, які не мають разового характеру, зокрема надбавки, доплати та премії, встановлені на цей місяць.

Працівниця підприємства, яка працює на посаді економіста, 2 серпня 2021 р. вийшла з відпустки для догляду за дитиною до трьох років, цього ж місяця було підвищено оклад до 6100,00 грн, нараховано доплату за серпень 2021 р. – 500,00 грн. Останнє підвищення окладу за цією посадою було у січні 2021 р., який становив 6000,00 грн, також було встановлено постійну доплату в розмірі 500,00 грн.

Сума індексації за серпень 2021 р. становить 80,89 грн.

Оскільки сума підвищення зарплати становить 100,00 грн (6100,00 грн + 500,00 грн) – (6000,00 грн + 500,00 грн), перевищила суму індексації (80,89 грн), індексація працівниці не нараховується. Працівниця матиме право на індексацію у лютому 2022 р. в сумі 86,83 грн. і т. д.

***

Автор: Щербина Світлана

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Оплата праці

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Оплата праці»