• Посилання скопійовано

Чи підлягає індексації допомога по тимчасовій непрацездатності?

Допомога з тимчасової непрацездатності не має постійного характеру, компенсує втрату зарплати у разі настання страхового випадку та не підлягає індексації

Чи підлягає індексації допомога по тимчасовій непрацездатності?

Держпраці у Дніпропетровській області повідомляє, що статтею 2 Закону України «Про індексацію грошових доходів населення» визначено, що індексації підлягають грошові доходи громадян, одержані ними в гривнях на території України і які не мають разового характеру.

Допомога по тимчасовій непрацездатності надається застрахованій особі у формі матеріального забезпечення, яке повністю або частково компенсує втрату заробітної плати (доходу), у разі настання в неї одного з таких страхових випадків (стаття 22 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування»).

Допомога з тимчасової непрацездатності не має постійного характеру, компенсує втрату заробітної плати у разі настання страхового випадку, розраховується виходячи зі середнього заробітку працівника та не підлягає індексації.

Джерело: Держпраці у Дніпропетровській області

Рубрика: Праця та соціальний захист/Оплата праці

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Оплата праці»