• Посилання скопійовано

Парламент запровадив відповідальність працедавців за затягування з видачею документів для оформлення пенсій

Порушникам — посадовим особам підприємств (установ та організацій) незалежно від форм власності та фізособам-підприємцям загрожує адміністративна відповідальність у вигляді штрафу.

Парламент прийняв сьогодні Закон «Про внесення зміни до статті 41 Кодексу України про адміністративні правопорушення» (на базі законопроекту №9616).

Законом встановлюється адміністративна відповідальність за порушення встановлених термінів надання посадовими особами підприємств (установ та організацій) незалежно від форм власності та фізособами-підприємцями документів, необхідних для призначення пенсії фізособам.

Маються на увазі документи про трудову діяльність фізосіб на підприємствах та у ФОП. Сюди входять у тому числі документи про стаж, заробітну плату тощо.

Адміністративна відповідальність встановлюється і за надання цих документів з недостовірними даними.

Згадані посадові особи підприємств та ФОП також притягуватимуться згідно з прийнятим Законом до адмінвідповідальності за порушення термінів і порядку проведення атестації робочих місць за умовами праці.

За всі вчинені правопорушення загрожує відповідальність у вигляді штрафу розміром від 30 до 100 н.м.д.г. (від 510 до 1700 гривень).

Закон, за умови підписання його Президентом, набере чинності наступного дня після його опублікування.

 

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»