• Посилання скопійовано

Ще раз про розірвання трудового договору: лист Мінсоцполітики

Міністерство соціальної політики своїм листом від 05.03.2012 р. №35/06/187-12 надало консультацію з приводу оформлення розірвання трудового договору.

У листі вказується, що розірвання трудового договору відбувається в такому самому порядку, що і його укладання — наказом чи розпорядженням власника або уповноваженого ним органу.

Форма № п-4 наказу (розпорядження) про припинення трудового договору (контракту) затверджена наказом Держкомстату від 05.12.2008 р. №489 «Про затвердження типових форм первинної облікової документації зі статистики праці».

Мінсоцполітики нагадує, що всі записи в трудовій книжці про прийняття на роботу, переведення на іншу постійну роботу або звільнення, вносяться власником або уповноваженим ним органом після видання наказу (розпорядження), але не пізніше тижневого строку, а в разі звільнення — у день звільнення і повинні точно відповідати тексту наказу (розпорядження).

Днем звільнення вважається останній день роботи.

 

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»