• Посилання скопійовано

ДПС роз’яснила надання звіту про використання коштів, виданих на відрядження або під звіт

Лист ДПСУ від 06.02.2012 р. №2292/6/23-50.0214 «Щодо терміну надання звіту про використання коштів, виданих на відрядження або під звіт»

ДПСУ розглянула запит щодо терміну надання звіту про використання коштів, виданих на відрядження або під звіт.

Податкова нагадала, що фізособи — довірені особи підприємств (юросіб), які одержали готівку з поточного рахунка із застосуванням корпоративного спеціального платіжного засобу або особистого спеціального платіжного засобу, використовують її за призначенням без оприбуткування в касі. Ці особи подають до бухгалтерії підприємства звіт про використання коштів разом з підтвердними документами в установлені строки і в порядку, що визначені для підзвітних осіб законодавством, а також документи про одержання готівки з поточного рахунка (чек банкомата, копія видаткового ордера, довідки за встановленими формами, сліп, квитанція торговельного термінала тощо) разом з невитраченим залишком готівки.

Звіт про використання коштів, виданих на відрядження або під звіт, подається за формою, встановленою центральним органом ДПС (наказ ДПАУ від 23.12.2010 р. №996), до закінчення 5-го банківського дня, що настає за днем, у якому платник податку (пп. 170.9.2 ст. 170 розділу IV ПКУ):

— завершує таке відрядження;

— завершує виконання окремої цивільно-правової дії за дорученням та за рахунок особи, що видала кошти під звіт.

Підпункт 170.9.3 ст. 170 р. IV ПКУ поширюється також на витрати, пов’язані з відрядженням чи виконанням деяких цивільно-правових дій, що були оплачені з використанням корпоративних платіжних карток, дорожніх, банківських або іменних чеків, інших платіжних документів, з урахуванням таких особливостей:

— у разі якщо під час службових відряджень відряджена особа — платник отримала готівку із застосуванням платіжних карток, вона подає звіт про використання виданих на відрядження коштів і повертає суму надміру витрачених коштів до закінчення 3-го банківського дня після завершення відрядження;

— у разі якщо під час службових відряджень відряджена особа — платник застосувала платіжні картки для проведення розрахунків у безготівковій формі, а строк подання платником податку звіту про використання виданих на відрядження коштів не перевищує 10 банківських днів, за наявності поважних причин роботодавець (самозайнята особа) може його продовжити до 20-ти банківських днів (до з’ясування питання в разі виявлення розбіжностей між відповідними звітними документами).

Отже, ДПС наголошує, що звіт про використання коштів, виданих на відрядження або під звіт, подається до закінчення 5-го банківського дня, що настає за днем, у якому платник завершує таке відрядження, завершує виконання окремої цивільно-правової дії за дорученням та за рахунок особи, що видала кошти під звіт. Якщо під час службових відряджень відряджена особа — платник отримав готівку із застосуванням платіжних карток, у т.ч. з використанням особистого спеціального платіжного засобу, вона подає звіт про використання виданих на відрядження коштів і повертає суму надміру витрачених коштів до закінчення 3-го банківського дня після завершення відрядження.

 

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»