• Посилання скопійовано

Військові пенсії зрівняють у розмірах

Уряд вирішив змінити принцип перерахунку пенсій для військовослужбовців, звільнених з військової служби. Новий механізм перерахунку закладено до законопроекту «Про внесення змін до статті 63 Закони України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб», підтриманий на одному з останніх засідань Кабміну.

За чинними правилами, перерахунок раніше призначених пенсій здійснюється у разі ухвалення рішення урядом про зміну хоча б одного з видів грошового забезпечення або у зв’язку із запровадженням нового щомісячного додаткового виду грошового забезпечення. Проте з 2008 року Кабмін не ухвалював такого роду рішень, через що пенсії військовослужбовцям не перераховувалися. Водночас військовослужбовці, звільнені на пенсію в останні декілька років, отримують значно більше утримання, порівняно зі своїми колегами-пенсіонерами, що вийшли у відставку до 2008 року.

На виконання соціальних ініціатив Президента України уряд прийняв вирішення щодо поетапного підвищення пенсій військовослужбовцям. З 1 липня 2012 року -- на 11%, з 1 вересня 2012 року -- до 23% і з 1 січня 2013 року -- до 35%. Додаткові витрати становитимуть у 2012 році 1,2 млрд гривень. При цьому рішення щодо збільшення розміру грошового забезпечення не ухвалювалося.

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»