• Посилання скопійовано

Мінсоцполітики роз'яснило порядок затвердження штатного розпису

Лист Мінсоцполітики від 22.03.2012 р. №42/06/186-12

Працівник приймається на роботу (посада), яка включена до штатного розпису підприємства, для виконання певної роботи (функцій) за конкретною кваліфікацією, професією, посадою.

Чинним законодавством передбачено, що кількість працівників кожної професії (кваліфікації) у штатному розписі визначається з розподілом штатних одиниць за структурними підрозділами.

Штатний розпис -- це документ, що встановлює для підприємства структуру, штати і посадові оклади працівників. Він містить найменування посад, чисельність персоналу й оклади за кожною посадою.

Прийняття та затвердження керівником підприємства штатного розпису здійснюються шляхом видання наказу, що визначає кількість працівників кожної професії з розподілом штатних одиниць за структурними підрозділами підприємства.

Наказ, що затверджує штатний розпис, оформляється з дотриманням усіх вимог до організаційно-розпорядчої документації відповідно до Національного стандарту, затвердженого наказом Держспоживстандарту від 07.04.2003 р. №55. Він також повинен мати всі необхідні реквізити, зокрема: назву підприємства та вид документа, дату, реєстраційний номер, заголовок і текст, підпис.

Гриф узгодження розташовується нижче від підпису та складається зі слова УЗГОДЖЕНО (без лапок), найменування посади особи, з якою узгоджується документ (включаючи найменування підприємства), особистого підпису, ініціалів та прізвища, дати узгодження.

Джерело: ЛІГА:ЗАКОН

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»