• Посилання скопійовано

Янукович підписав Закон "Про зайнятість населення"

Влада націлилася на підвищення рівня працевлаштування українців (Закон від 5.07.12 г. №5067-VІ)

Президент України Віктор Янукович підписав Закон "Про зайнятість населення" (Закон від 05.07.2012 г. №5067-VІ). Про це сказала на брифінгу перший заступник голови Адміністрації президента Ірина Акімова, передає кореспондент ЛІГАбізнесінформ.

Як відомо, Верховна Рада прийняла його у другому читанні 5 липня.

Відповідно до закону, з метою стимулювання зайнятості документом вводиться механізм компенсаційних виплат, пов'язаних з витратами зі сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування для роботодавців при працевлаштуванні громадян, які недостатньо конкурентоспроможні на ринку праці, та суб'єктів малого підприємництва за умови створення нових робочих місць та працевлаштування на них безробітних.

Закон передбачає зменшення розміру єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування для роботодавців, які протягом року забезпечували створення робочих місць та виплату заробітної плати.

Крім того, документом передбачено навчання безробітних інтегрованим робітничими професіями, а також професійне навчання безробітних на замовлення роботодавця під конкретне робоче місце або для самозайнятості особи.

Законом встановлюється надання "стартових виплат" молодим працівникам, які погодилися працювати в сільській місцевості, а також отримання "ваучера" на професійне навчання для осіб старше 45 років при страховому стажі більше 15 років.

За словами віце-прем'єра Сергія Тігіпка, закон про зайнятість відрізняється комплексним підходом до підвищення рівня працевлаштування українців. "Цим законом ми вирішуємо три проблеми. По-перше, впроваджуємо стимули для роботодавців, щоб їм було вигідно створювати робочі місця. По-друге, практично даємо путівку в життя молодим. І, по-третє, закон підтримує людей зрілого віку, яким складно конкурувати на ринку праці", - зазначив Тігіпко.

На підставі: ДФС у Волинській обл.

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»