• Посилання скопійовано

Мінсоцполітики нагадало про періодичність надання відпусток

Лист Мінсоцполітики від 06.09.2012 р. №2602/1/18/12-зв

Мінсоцполітики в листі від 06.09.2012 р. №2602/1/18/12-зв розглянуло кілька питань і зазначило, зокрема, таке.
1. Фонди соціального страхування не віднесено до органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, тому дія Закону про держнагляд на них не поширюється.
На сьогодні перевірки сплати ЄСВ належать до повноважень ПФУ, який разом зі своїми територіальними органами має право проводити не частіше одного разу на календарний рік планову, а у випадках, передбачених законом, — позапланову перевірку у працедавців бухгалтерських книг, звітів, кошторисів та інших документів про нарахування, обчислення і сплату ЄСВ, отримувати необхідні пояснення, довідки і відомості (зокрема, письмові) з питань, що виникають під час такої перевірки. Планові та позапланові перевірки проводяться в порядку, затвердженому КМУ, за узгодженням зі сторонами соціального діалогу.
Фонди соціального страхування здійснюють перевірки страхувальників відповідно до законів щодо окремих видів загальнообов'язкового державного соціального страхування, право на здійснення яких було уточнене з прийняттям Закону про ЕСВ і прийнятих відповідно до них нормативно-правових актів.
2. Забороняється ненадання щорічних відпусток повної тривалості протягом двох років підряд.
Ненадання щорічних відпусток у строки, визначені Законом про відпустки і КЗпП, є грубим порушенням законодавства про працю, за що працедавця може бути притягнено до відповідальності згідно із законодавством.
Разом з тим, законодавством не передбачено строк давності, після якого працівник втрачає право на щорічні відпустки, воно не містить заборони надавати щорічні відпустки у разі їх невикористання.

Джерело: ЛІГА:ЗАКОН

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»