• Посилання скопійовано

За порушення законодавства про працю - адмінвідповідальність

Мінсоцполітики розглянуло окремі питання щодо службових відряджень

За порушення законодавства про працю - адмінвідповідальність

Мінсоцполітики у листі від 07.11.2013 р. №998/13/155-13 розглянуло питання щодо службових відряджень та зазначило наступне.

Якщо працівник спеціально відряджений для роботи у вихідні або святкові й неробочі дні, то компенсація за роботу в ці дні виплачується відповідно до чинного законодавства.

В наказі про направлення у відрядження має бути зазначено, що працівник працюватиме у вихідні дні. У даному випадку робота в ці дні буде оплачена у розмірі подвійної тарифної ставки.

Питання виходу працівника на роботу в день вибуття у відрядження і в день прибуття з відрядження регулюється правилами внутрішнього трудового розпорядку підприємства.

Перед від'їздом у відрядження працівнику видається грошовий аванс у межах суми, визначеної на оплату проїзду, найму житлового приміщення і добові витрати.

Аванс видається до початку поїздки, але не раніше дати видання наказу про відрядження. 

У разі якщо працівник не буде забезпечений авансом на відрядження, то винних у цьому посадових осіб підприємства можуть притягнути до адмінвідповідальності за порушення законодавства про працю (штраф у розмірі від 510 до 1700 грн).

 

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»