• Посилання скопійовано

Звільнення керівників підприємств тепер можливе без пояснення причин

З 1 червня вводиться додаткова підстава для розірвання трудового договору з ініціативи власника або уповноваженого ним органу: припинення повноважень посадових осіб без зазначення конкретних причин прийняття такого рішення

Звільнення керівників підприємств тепер можливе без пояснення причин

1 червня 2014 року набрав чинності Закон від 13.95.2014 р. № 1255-VII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту прав інвесторів».

Законом, зокрема, передбачено можливість розірвання трудового договору з ініціативи роботодавця у разі припинення повноважень посадових осіб без зазначення конкретних причин прийняття такого рішення. При цьому мінімальна вихідна допомога виплачується у розмірі 6-місячного середнього заробітку.

Окрім того, на працівників не може бути покладена відповідальність за шкоду, яка відноситься до категорії нормального виробничо-господарського ризику, а також за шкоду, заподіяну працівником, що перебував у стані крайньої необхідності. Відповідальність за не одержаний підприємством, установою, організацією прибуток може бути покладена лише на працівників, що є посадовими особами.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»