• Посилання скопійовано

Інвалідів не можна відправити у відпустку за свій рахунок під час переведення на легшу роботу

Надання працівникові відпустки без збереження зарплати на термін, на який вони повинні бути переведені на легшу роботу, відповідно до медичних рекомендацій, законодавством не передбачено

Інвалідів не можна відправити у відпустку за свій рахунок під час переведення на легшу роботу

Работников, нуждающихся по состоянию здоровья в предоставлении более легкой работы, с их согласия собственник должен перевести на такую работу в соответствии с медицинским заключением временно или без ограничения срока.

При таком переводе за работниками сохраняется прежний средний заработок в течение двух недель со дня перевода, а в определенных случаях - на все время выполнения нижеоплачиваемой работы или предоставляется материальное обеспечение по общеобязательному государственному социальному страхованию.

Предоставление работнику отпуска без сохранения заработной платы на срок, на который они должны быть переведены на более легкую работу, в соответствии с медицинскими рекомендациями, законодательством не предусмотрено.

Письмо Минсоцполитики от 10.06.2014 г. № 214/13/116-14.

Джерело: ЛІГА:ЗАКОН

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»