• Посилання скопійовано

Звільнення за вчинення аморального поступку: роз'яснює Мінсоцполітики

З підстав вчинення аморального проступку, не сумісного з продовженням роботи, можуть бути звільнені лише ті працівники, які займаються виховною діяльністю

Звільнення за вчинення аморального поступку: роз'яснює Мінсоцполітики

Мінсоцполітики у листі від 14.05.2015 р. №2434/1/10-15/06 пояснила, що трудовий договір з ініціативи власника або уповноваженого ним органу може бути розірваний у випадку вчинення працівником, який виконує виховні функції, аморального проступку, не сумісного з продовженням даної роботи.

Відповідно до пункту 28 постанови Пленуму ВСУ від 06.11.92 р. №9 з підстав вчинення аморального проступку, не сумісного з продовженням даної роботи (пункт 3 частини першої статті 41 КЗпП), можуть бути звільнені лише ті працівники, які займаються виховною діяльністю, наприклад, вихователі, вчителі, викладачі, практичні психологи, соціальні педагоги, майстри виробничого навчання, методисти, педагогічні працівники позашкільних закладів. Таке звільнення допускається як за вчинення аморального проступку при виконанні трудових обов'язків, так і не пов'язаного з ними (вчинення такого проступку в громадських місцях або в побуті). Звільнення не може бути визнано правильним, якщо воно проведено лише внаслідок загальної оцінки поведінки працівника, не підтвердженої конкретними фактами.

Зміст проступку та докази, що дають підстави для звільнення, законодавство про працю не визначає.

Читайте також: Звільнення працівника: коротко про основне від Мінсоцполітики

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Міністерство соціальної політики

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»