• Посилання скопійовано

Підприємці не подають інформацію про громадян, що мають додаткові гарантії у працевлаштуванні

Квота в розмірі 5% середньооблікової чисельності штатних працівників за попередній календарний рік встановлюється підприємствам, установам і організаціям з чисельністю штатних працівників понад 20 осіб

Підприємці не подають інформацію про громадян, що мають додаткові гарантії у працевлаштуванні

Минсоцполитики в письме от 08.06.2016 г. № 158/021/150-16 напомнило, что для трудоустройства граждан, имеющих дополнительные гарантии в содействии трудоустройству (кроме инвалидов, не достигших пенсионного возраста), предприятиям, учреждениям и организациям с численностью штатных работников более 20 человек устанавливается квота в размере 5 % среднеучетной численности штатных работников за предыдущий календарный год.

При этом для ФЛП и самозанятых лиц действующим законодательством таких квот не предусмотрено.

В ведомстве напомнили, работодатели ежегодно не позднее 1 февраля после отчетного года подают в службу занятости независимо от местонахождения Информацию о занятости и трудоустройстве граждан, имеющих дополнительные гарантии в содействии трудоустройству.

Информация подписывается руководителем или ответственным за представление информации лицом и подается представителем предприятия, учреждения, организации в центр занятости на бумажных носителях.

Джерело: Бухгалтер.ua

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»