• Посилання скопійовано

Нюанси оформлення зворотньої сторони листка непрацездатності

Фонд з ТВП зазначає: розділ листка непрацездатності "Довідка про заробітну плату" можна не заповнювати, а замість цього надати розрахунок середньої заробітної плати за 12 місяців

Нюанси оформлення зворотньої сторони листка непрацездатності

ФСС з ТВП у листі від 20.07.2016 р. №2.4-46-1257 зазначив, що при оформленні первинних бухгалтерських документів необхідно використовувати бланки типових форм, затверджених Держкомстатом, або бланки спеціалізованих форм, затверджених відповідними міністерствами й відомствами, виготовлені самостійно, із вказівкою обов'язкових реквізитів типових або спеціалізованих форм.

Оскільки чинні законодавчі і нормативні акти із загальнообов'язкового державного соціального страхування не містять додаткових норм з питання щодо автоматизованого розрахунку середньої заробітної плати для призначення допомоги по тимчасовій непрацездатності, допомоги по вагітності та пологах підприємством, установою, організацією, а бланк діючого листка непрацездатності не відповідає нормам чинного законодавства, Фонд вважає, що не буде порушенням, якщо:

  • розділ листка непрацездатності "Довідка про заробітну плату" не заповнювати,
  • а до листка непрацездатності додавати розрахунок середньої заробітної плати за 12 місяців, засвідчений підписом керівника і головного бухгалтера та печаткою підприємства.

Додатково повідомляється, що Фонд листом від 12.08.2015 р. №2.4-15-1310 звернувся до Міністерства охорони здоров'я  з приводу внесення змін і доповнень до бланку листка непрацездатності у зв’язку із зміною законодавства із загальнообов'язкового державного соціального страхування.

Інші новини з приводу заповнення листка непрацездатності: 

 - Виправлення помилок в листках непрацездатності: на що звернути увагу?

Якщо у листку непрацездатності є відмітки про порушення режиму: наслідки;

У лікарняному допускається не більше двох виправлень.

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»