• Посилання скопійовано

Нюанси організації підприємством медоглядів водіїв

Проведення на підприємстві щозмінних передрейсових та післярейсових медичних оглядів водіїв транспортних засобів потребує ліцензії на медичну практику

Нюанси організації підприємством медоглядів водіїв

Міністерство охорони здоров'я у листі від 14.07.2016 р. №3.23-Г-5457/7765-зв наголошує, що проведення щозмінних передрейсових та післярейсових медичних оглядів водіїв транспортних засобів - це вид діяльності, що відповідно до чинного законодавства України потребує ліцензії на медичну практику.

У разі відсутності ліцензії на медичну практику у підприємства, установи, організації, що проводить таку діяльність,  необхідно укласти договір із суб'єктом господарювання, що має таку ліцензію на надання його персоналом послуг з щозмінних медичних оглядів водіїв.

Тобто забезпечення медичною допомогою працівників підприємств, установ, організацій, здійснення передрейсових та післярейсових оглядів водіїв може здійснюватись шляхом:

- укладення такими підприємствами, установами, організаціями та закладами договору з амбулаторно-поліклінічним закладом, що має ліцензію, згідно з яким відповідні послуги надаватимуться відокремленим структурним підрозділом амбулаторно-поліклінічного закладу;

- або відкриття на таких підприємствах, в установах, організаціях та закладах медичних кабінетів фізичними особами - підприємцями, які провадять медичну практику на підставі ліцензії;

- або отримання такими підприємствами, установами, організаціями та закладами ліцензії та відкриття на підставі їх розпорядчого документа медичного кабінету без утворення закладу охорони здоров'я, що діятиме відповідно до положення про такий кабінет.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Міністерство охорони здоров'я України

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»