• Посилання скопійовано

Фонд з ТВП про право на відпустку у зв’язку з вагітністю та пологами за сумісництвом

Відсутність застрахованої особи за місцем роботи за сумісництвом тільки на період пологів, у разі виявлення бажання жінки скористатися правом на частину відпустки у зв’язку з вагітністю та пологами та, відповідно, правом на отримання частини допомоги, має бути підтверджена копією листка непрацездатності.

Фонд з ТВП про право на відпустку у  зв’язку з вагітністю та пологами за сумісництвом

Фонд з ТВП роз'яснив: якщо на момент настання страхового випадку застрахована особа працює за сумісництвом, обчислення середньої заробітної плати здійснюється страхувальниками окремо за основним місцем роботи та за сумісництвом.

Розрахунковий період у такому разі визначається за кожним місцем роботи окремо.

Страхові виплати здійснюються на підставі копії виданого в установленому порядку листка непрацездатності, засвідченої підписом керівника і скріпленої печаткою за основним місцем роботи, та довідки про середню заробітну плату за основним місцем роботи.

У такому разі сумарна заробітна плата, з якої розраховується виплата, за місяцями розрахункового періоду за основним місцем роботи та за місцем (місцями) роботи за сумісництвом не може перевищувати розміру максимальної величини бази нарахування єдиного внеску.

Також фахівці Фонду зазначили, що відсутність застрахованої особи за місцем роботи за сумісництвом тільки на період пологів, у разі виявлення бажання жінки скористатися правом на частину відпустки у зв’язку з вагітністю та пологами та, відповідно, правом на отримання частини допомоги, має бути підтверджена копією листка непрацездатності.

****

Докладно і на прикладах про те, як розраховується допомога у зв'язку з вагітністю та пологами та які обставини повинен враховувати бухгалтер під час такого розрахунку, - читайте в аналітичній статті тут>>

Ще новини на тему:

 - Право сумісників на лікарняні та декретні за рахунок ФСС з ТВП;

Лікарняні сумісникам: нюанси нарахування.

Джерело: Фонд соціального страхування України

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»