• Посилання скопійовано

Чи може батько піти у відпустку для догляду за дитиною до 3-х років

Чи може батько дитини піти у відпустку для догляду за нею до 3-х років, якщо мати дитини працевлаштувалась на повний робочий час до досягнення дитиною трирічного віку? Консультує Держпраці

Чи може батько піти у відпустку для догляду за дитиною до 3-х років

Держпраці у Кіровоградській області нагадує, що вiдпустка для догляду за дитиною до досягнення нею трирiчного вiку може бути використана повнiстю або частинами батьком дитини, бабою, дiдом чи iншими родичами, якi фактично доглядають за дитиною, або особою, яка всиновила чи взяла пiд опiку дитину.

Згідно зі ст. 20 Закону про відпустки, пiдставою для надання такої вiдпустки є довiдка з мiсця роботи (служби, навчання) матерi про те, що вона приступила до роботи до закiнчення строку вiдпустки для догляду за дитиною.

Отже, лише за умови надання довiдки з мiсця роботи матерi дитини гарантовано право батька дитини, бабусi, дiда чи iнших родичiв, якi фактично доглядають за дитиною, на вiдпустку визначеної тривалостi зі збереженням на її перiод мiсця роботи (посади), допомоги у випадках, передбачених Законом.

У разі працевлаштування матері дитини на роботу до досягнення дитиною 3-х річного віку, вона повинна надати довідку про те, що приступила до роботи на повний робочий деньНа підставі даної довідки вiдпустка для догляду за дитиною до досягнення нею трирiчного вiку може бути використана повнiстю або частинами батьком дитини.

Читайте також: «Декретна» відпустка для батька

Усі новини на тему відпусток >> 

Джерело: Держпраці в Кіровоградській області

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»