• Посилання скопійовано

Призупинено видачу висновків щодо якості проведеної атестації робочих місць

До введення в дію нового Порядку здійснення контролю за якістю проведення атестації робочих місць будь-які висновки, акти, довідки, як Держпраці, так і іншими органами виконавчої влади, не видаються

Призупинено видачу висновків щодо якості проведеної атестації робочих місць

Держпраці у Кіровоградській області  зазначила, що порядок контролю за якістю проведення атестації робочих місць за умовами праці визначає центральний орган виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері трудових відносин та соціального захисту населення.

Наразі Держпраці розроблено проект Порядку здійснення контролю за якістю проведення атестації робочих місць за умовами праці. Докладніше про нього тут>>

Лише після опрацювання цього проекту усіма зацікавленими органами та його схвалення Мінсоцполітики, посадові особи Держпраці та її територіальні органи матимуть підстави для реалізації функцій і повноважень щодо контролю за якістю проведення атестації робочих місць за умовами праці.

Нагляд і контроль за дотриманням законодавства при проведенні атестації робочих місць за умовами праці, а також при наданні працівникам пільг і компенсацій за роботу у шкідливих умовах здійснює Держпраці шляхом проведення перевірок.

Невизначеним на сьогодні є питання щодо надання висновків щодо якості проведеної атестації робочих місць за умовами праці (які раніше видавалися управліннями соціального захисту населення). До введення в дію нормативного акту, яким буде передбачене здійснення контролю за якістю проведення атестації робочих місць за умовами праці, будь-які висновки, акти, довідки, як Державною службою України з питань праці, так і іншими органами виконавчої влади, не видаються.

Джерело: Держпраці в Кіровоградській області

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»