• Посилання скопійовано

Втратили листок непрацездатності: як отримати дублікат?

Фонд з ТВП нагадав порядок оформлення дублікату втраченого листка непрацездатності

Втратили листок непрацездатності: як отримати дублікат?

Відповідно до Інструкції про порядок заповнення листка непрацездатності, у разі втрати листка непрацездатності (далі – ЛН) лікуючим лікарем оформлюється дублікат ЛН за наявності довідки з місця роботи про те, що виплата за цим листком непрацездатності не здійснювалася.

 

Правила оформлення дублікату листка непрацездатності

У верхньому правому кутку листка непрацездатності зазначається "дублікат".

У графі "Звільнення від роботи" одним рядком записується весь період непрацездатності, що підтверджується підписом і печаткою лікуючого лікаря та голови лікарсько-консультативної комісії.

У медичній карті амбулаторного чи стаціонарного хворого робиться відповідний запис із зазначенням номера дубліката ЛН.

Підкреслюється слово "первинний" або "продовження" із зазначенням номера та серії попереднього ЛН у разі його продовження.

Чітко вказуються:

- назва і місцезнаходження закладу охорони здоров'я (повністю), що підтверджуються штампом та печаткою закладу охорони здоров'я "Для листків  непрацездатності";

- дата видачі ЛН (цифрою вказується число, після чого літерами - назва місяця, цифрою вказується рік),

- прізвище, ім'я, по батькові непрацездатного (повністю),

- число повних років (цифрами),

- стать (підкреслюється),

- місце роботи (назва і місцезнаходження підприємства, установи, організації) повністю.

Мають бути вказані причина непрацездатності, режим, який призначається хворому, особам, у яких тимчасова непрацездатність настала поза постійним місцем проживання і роботи. ЛН видається за підписом головного лікаря, що засвідчується круглою печаткою закладу охорони здоров'я.

У графі "Стати до роботи" вказують, коли приступити до роботи, посаду, прізвище лікаря, що засвідчується його підписом та печаткою закладу охорони здоров'я "Для листків непрацездатності". У разі продовження тимчасової непрацездатності підкреслюється "Продовжує хворіти" та зазначається номер нового ЛН.

У разі помилок у тексті здійснюється виправлення тексту, що підтверджується записом "Виправленому вірити", підписом лікуючого лікаря та печаткою закладу охорони здоров'я "Для листків непрацездатності". На бланку ЛН дозволяється не більше двох виправлень.

***

Чіткий і прозорий алгоритм нарахування і виплати лікарняних (на прикладах) дивіться в аналітичній статті від редакції "Дебету-Кредиту">>>

Як відрізнити фальшивий листок непрацездатності, - читайте тут>>

Усі новини на тему>>

Джерело: Фонд соціального страхування України

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»