• Посилання скопійовано

Звільнення посеред навчальної відпустки: що з відпускними?

Якщо працівник під час оплаченої навчальної відпустки написав заяву про звільнення до її закінчення, Мінсоцполітики не вбачає правових підстав для відрахування коштів за частину невикористаної відпустки

Звільнення посеред навчальної відпустки: що з відпускними?

Мінсоцполітики у листі від  28.12.2016 р. № 1820/0/101-16/284 зазначило, що відповідно до параграфа 2 статті 7 Конвенції № 132, суми, що належать до виплати за час відпустки, виплачуються зацікавленій особі до відпустки, якщо інше не передбачено в угоді, що стосується цієї особи і роботодавця.

Згідно зі ст. 21 Закону про відпустки заробітна плата працівникам за час відпустки виплачується не пізніше ніж за три дні до її початку.

Таким чином, у зазначений строк має виплачуватися заробітна плата за час всіх видів відпусток, в тому числі і за час додаткової відпустки у зв’язку з навчанням.

Статтею 22 Закону про відпустки передбачено, що у разі звільнення працівника до закінчення робочого року, за який він уже одержав відпустку повної тривалості, для покриття його заборгованості власник або уповноважений ним орган провадить відрахування із заробітної плати за дні відпустки, що були надані в рахунок невідпрацьованої частини робочого року. Оскільки навчальна відпустка, на відміну від щорічної, надається протягом навчального, а не робочого року, незалежно від відпрацьованого в році часу, норми цієї статті в даному випадку не застосовуються.

Отже, на думку Мінсоцполітики, якщо працівник під час оплаченої навчальної відпустки написав заяву про звільнення до її закінчення, не вбачається правових підстав для відрахування коштів за частину невикористаної відпустки.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: Міністерство соціальної політики

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»